Miért hozzunk be autót külföldről?

Szolgáltatásunk segítségével nem csak a magyarországi használt autó kínálatból válogathat hanem Európa teljes kínálata elérhetővé válik. Miért érdemes külföldről behozni autót? Talán nem kell elmagyarázni, hogy a magyarországi és németországi bér és életszínvonal között milyen szakadék van. Egyfelől egy német autó nem gyakorta kerülgeti a kátyúkat és rázza szét a futóművét a rossz minőség autóút. Magyarországon sajnos sokkal jellemzőbb főként az ország keleti régiójában, hogy az utak állapota katasztrofális. Másrészt egy nyugati polgár sokkal kevésbé trükközik az autójával vagy spórolja meg a kötelező vagy aktuális szervizek díjait még abban az esetben is ha jóval többe kerül a szerviz egy nyugati országban, mint nálunk. Előfordul de a kereskedések minimális mértékben kockáztatják meg az óratekerést és egyéb csalásokat, amelyekbe itthon a vásárlók zöme 80%-ban belefut. Szóval még az is előfordulhat, hogy a Magyarországon kínált autó olcsóbb, ám mégis érdemes behozni külföldről egy drágább de jobb minőségű ugyanolyan márkájú járművet. Gyakori szempont az is, hogy míg Magyarországon alap felszereltséggel vásárolják meg az új autókat addig tőlünk nyugatabbra sokkal több extrával rendelkezik az azonos márkájú és típusú gépjármű. Összefoglalva tehát, miért éri meg külföldről behozni a használt autót?

 • kedvezőbb ár (bizonyos esetekben)
 • jobban karbantartott autók,
 • kevésbé lehasznált járművek,
 • jobb felszereltségű autók.
 • Ritkább a használtautóval való trükközés (óratekerés, rommá tört autó)

Vállalkozásunk elsősorban a németországi illetve osztrák külföldi autóbehozatalhoz nyújt segítséget. Egyéb országok, például Olaszország, Franciaország stb. esetén további egyeztetés szükséges.

Németországi, osztrák autóhirdető oldalak

Hol érdemes használtautót keresni, azaz milyen hasonló online autóhirdetési odalak vannak Ausztriában, Németországban, mint Magyarországon a hasznaltauto.hu

Hogyan hozzunk be autót Németországból (külföldről)?

Amennyiben kiszemeltük a számunkra megfelelő autót, mindenképpen keressünk a környéken (maximum 50 km körben) egy vagy legalább kettő alternatívát. Egyfelől a kimenetelnek költsége van másfelől lehet, hogy a képen egészen másképpen néz ki az autó, mint élőben. Az is előfordulhat, hogy mire megérkezünk az autó már elkelt. Bár ez utóbbi pár levéltváltással megelőzhető hiszen a legtöbb kereskedés tartja a szavát akár az e-mailes megkeresés esetében is.

Tehát ha megvan az autó (vagyis autók) akkor már csak ki kell menni érte. Hazahozni lehet a saját lábán vagy tréleren is. Viszonylag újszerű, folyamatosan karbantartott azaz szervizelt autó bátran hazajöhet a saját lábán, bár ne feledjük el a baleset vagy váratlan lerobbanás kockázatát, hiszen még a jól szervizelt autó is állt pár hetet akár több hónapot így bármi előfordulhat. Ezen kockázatok elkerülésére az autótrailer biztonságos megoldást nyújt.

Az, hogy az autó traileren érkezik haza vagy a saját lábán attól is függ, hogy mi magunk személyesen jelen szeretnék lenni az átvizsgálásnál, amennyiben igen akkor talán célszerűbb lábon hazahozni a járművet. Természetesen ez utóbbi bizalmi kérdés is, hiszen ha magunk nem megyünk ki és nem vagyunk személyesen jelen az adásvételnél akkor a gépjármű vételárát rá kell bízni a közvetítőre, azaz ránk. Egy viszonylag nagyértékű autó esetében ez nem kevés pénz, amit sokan nem bíznak rá egy idegen személyre, vállalkozásra. Bár egy negatív eset után úgy gondoljuk pályafutásunk véget is érne, hiszen az interneten egy panasz is sok, másfelől jogi felelőséggel is tartozunk a ránk bízott pénzzel, hiszen minden esetben előzetes szerződést kötünk így minimalizálva Ügyfeleink kockázatát.

Szerződés

A szerződés megkötése előtt személyesen találkozunk, ekkor pontosítjuk

 • az autó végleges vételárát (mennyi alku fér bele a helyszíni vásárlás esetén)
 • esetleges eltérések (pl. kisebb karcolások, a helyszínen kiderült műszaki hibák esetén mi történjen)
 • az aktuális árfolyamot,
 • és a vásárlás menetét,
 • és egyéb kitételeket.

Autóbehozatal külföldről árak

Az, hogy mennyibe kerül az autó behozatala nálunk attól függ mennyi befektett munkánkba került. Általános az, hogy bizonyos cégek meghatároznak egy egyedi olyan magas behozatali árat, amelyből egy kisebb értékű autót nem is érdemes behozni. Ezzel szemben nálunk az árak attól függenek milyen tevékenységet kell elvégeznünk. Ammenyiben a jövőbeli tulajdonos velünk együtt jön akkor és az autót saját lábán viszi haza, akkor hazaszállítási díjat természetesen nem számítunk fel. Amennyiben az átírást műszaki vizsgásztatást Ügyfeleink végzik el maguk akkor ez sem kerül semmibe. Amennyiben a helyszíni segítségünket (esetleges tolmácsolás, adminisztratív ügyintézés amely természetesen előzetes egyeztetés kérdése) nem kívánja igénybe venni ügyfelünk természetesen ezen költséget sem számoljuk fel.

 • autó hazahozata traileren (minden ügyintézést mi végzünk külsős partner bevonásával)
 • autó hazahozatala saját lábon ügyfél által, adminisztratív segítséggel
  (mi általunk biztosított partner intézi a német rendszámot, átírást, biztosítást, szemrevételes állapotfelmérést)
 • autó hazahozatala saját lábon ügyfél által, adminisztratív segítség nélkül
   
A traileres szállítás díja : 110 Ft/km + autópálya díjak
Az ügyintézés díja  megegyezés szerint!